Right Image
ŽENSKI RAZGOVORI
Sa radom kreću iz Beograda i polako osvajaju region. To su radonice na kojima se govoi o svakodnevnim problemima, a akcenat je stavljen na samopoštovanje i samopouzdanje . Ove dvije vrijednosti su ključ koji otvara vrata sreće, zadovoljstva, ispunjenosti, mirnog sna…, ali također i ključ koji zatvara vrata anksioznosti, depresivnosti, stresu i drugim savremenim bolestima. Ove radionice, također su i mjesto gdje učesnice mogu biti svoje, onakve kakve zaista jesu, bez straha da će ih neko osuditi ili da neće biti prihvaćene.
MUŠKI RAZGOVORI
Muški razgovori imaju sličan koncept, samo što su namijenjeni muškarcima i njihovim svakodnevnim problemima, a o kojima nemaju gdje govoriti.
Sve tekstove, bilo da piše sama autorica ili neki od učesnika Muških i/ili Ženskih razgovora,kao i klijenata koji dolaze na psihoterapiju, objavljuju se na portalu
Right Image
FILOZOFIJA SREĆE
Saznajte više o filozofiji sreće tako što ćete pogledati video i prisustvovati jednoj od radionica.
KAKO SE ZAUZETI ZA SEBE
Jedna od čestih tema koje se provlače kroz ove Razgovore je i tema kako na pravi način da se zauzmemo za sebe. Kako na pravi način reći Ne? Kako izraziti svoje želje, a ne povrijediti sagovornika? Kako asertivno komunicirati? Koja smo uvjerenja ponijeli iz djetinjstva, a koja nam otežavaju život i kojih nismo svjesni? Kako promijeniti ova uvjerenja?
Ugađamo li drugima, stavljamo li ih ispred sebe, radimo li nešto za druge, a da to ne želimo, dozvoljavamo li da nas tretiraju na nepravedan način, popuštamo li drugima samo "radi mira u kući"... Ako ste se pronašli makar u nekim navodima, to znači da ne živite u skladu sa svojim unutrašnjim vrijednostima. Koje su naše unutrašnje vrijednosti, zbog kojih uvjerenja ih zanemarujemo i kako sve to uskladiti?
Left Image
Left Image
Right Image
USKRAĆUJEMO LI SEBI ZABAVU, OPUŠTANJE I ZADOVOLJSTVO
Jedno od prvih pitanja koja se nameću jeste, da li se možemo zabaviti bez osjećaja krivnje? Jer često sebi znamo prigovoriti kada se dobro zabavimo: Samo da ne pođe po zlu.
Budući da u vrijednosti spadaju i zabava i zadovoljstvo, poslušat ćemo Aristotelov savjet. Naći ćemo sredinu između nedovoljne prisutnosti i pretjerane izraženosti. Na radionici, osim edukativnog dijela, imamo i zabavni, a ništa loše nam se neće desiti.
KOJE SU NAŠE VRIJEDNOSTI
Razgovaramo o tome zašto je bitno otkriti koje su naše vrijednosti, jer upravo one određuju naš vanjski život. Dakle, živimo onako kako se odnosimo prema svojim vrijednostima. Naprimjer, pred sobom imamo važnu životnu odluku. Kako ćemo znati da li donosimo pravu odluku? Zapravo, posve jednostavno.
Ako se osjećamo zadovoljno, znači da postupamo prema svojim unutrašnjim vrijednostima. Saznajmo, šta je ono što nam je zaista važno i šta mi činimo, kako bismo postupili u skladu sa onim što nam je važno. Sve teme možete pročitati na
Left Image
Left Image